Champignonsoep met venusschelpen

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 1 Was de venusschelpen en doe ze in een grote kookpot met water. Zet de kookpot op een zacht vuurtje tot de schelpen opengaan. Giet het kookvocht door een zeef in een lege kookpot en doe er het citroensap bij. Houd de schelpen apart. 2 Maak de champignons schoon en snijd ze in grote stukken. Spoel ze af en laat ze uitlekken. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Was de bieslook en snijd hem in dunne schijfjes.
  • 2 3 Laat de boter smelten in een grote pan. Bak de sjalotten en de champignons goudbruin. Giet er de martini bij en laat verdampen. Doe er de room bij en van zodra het kookpunt bereikt is, ook het kookvocht van de schelpen. Kruid met de peper en het paprikapoeder. Laat de soep weer koken en doe er vervolgens de venusschelpen en de bieslook bij. Roer alles door elkaar.
  • 3 4 Verdeel de soep over vier borden en dien onmiddellijk op.

Champignonsoep met venusschelpen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaud-froid van venusschelpen op bloemkoolmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Champignonsoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Champignonsoep met broccoli, maïs en kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smac & cheese
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept