1 Maak eerst de salsa: Verwijder de zaadlijsten van de chili en paprika, pel de look en verwijder de kiem en mix dit grondig in een blender of met een goede staafmixer met de olijfolie, de tomatenpuree en het citroensap, mix er op het laatste moment kort de geplukte peterselie door en breng op smaak met zeezout.
2 Pel of schil alle groenten behalve de broccoli en snijd ze in blokjes van 4 mm op 4 mm ongeveer. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
3 Stoof de groenten, behalve de tomaten, kort aan in olijfolie en bevochtig met de bouillon. Voeg de bonen toe en kook alles gaar met het kruidentuiltje.
4 Spoel de clamschelpen. Verhit wat olie in een kookpot, voeg de schelpen toe en plaats er een deksel op, schud ze af en toe op en controleer of de schelpen opengaan. Verwijder de schelpen die toe blijven.
5 Voeg de broccoliroosjes en tomatenblokjes bij de bouillon en verwijder het kruidentuiltje, breng de bouillon op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.
6 Schik de schelpen in de borden, overgiet met de bouillon en druppel er de salsa over.
7 Dien warm op met wat brood.
Minestrone van schelpen met pittige salsa is een recept van Solo Open Kitchen