Asperge-amandelvelouté

4
80 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en breng de schillen aan de kook in de bouillon. Zet het vuur op een lage stand en laat de bouillon 10 à 15 minuten trekken.
  • 2 Houd 8 asperges apart en snijd de rest in stukjes.
  • 3 Snipper de ui fijn en stoof deze glazig in een kookpan met een weinig olijfolie. Voeg de apsergestukjes toe en stoff ze kort aan. Zeef de bouillon bij de asperges en voeg de aardappelblokjes en de amandelen toe. Laat alles ongeveer 20 minuten sudderen. Mix de soep grondig en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Snijd de rest van de asperges in schijfjes van 3mm dik en bak ze op in wat olijfolie, kruid met peper en zout en voeg de geritste tijm toe.
  • 5 Mix de soep schuimig en verdeel over de soepkommen. Verdeel de gebakken asperges over de soep en druppel wat van de olijfolie erin. Dien op.

Asperge-amandelvelouté is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte asperges met saffraan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept