1 Spoel de ossenstaart, dep droog en bak aan in de hete olie. Voeg er de ui aan toe en stoof even mee. Doe er dan ook de knoflook, wortel, prei en selder bij en stoof even mee. Roer er de tomatenpuree door, en giet er beetje bij beetje de witte wijn bij. Voeg er pas weer wijn aan toe als de vorige hoeveelheid verdampt is.
2 Giet er 1,5l water bij, kruid met zout, peperbolletjes, peterselie, tijm en laurier en laat 2 uur pruttelen.
3 Haal de ossenstaart uit de pan en haal het vlees van de knoken.
4 Giet de bouillon door een fijne zeef en laat rusten, zodat het vet boven komt drijven. Haal het van de bouillon met behulp van keukenpapier of schep het er met een lepel vanaf.
5 Verwerm de bouillon opnieuw, en breng op smaak met peper, zout, citroensap en porto. Doe er de stukjes vlees bij en laat ze warm worden maar niet meer koken.
6 Serveer in voorverwarmde borden en werk af met bieslook.