Zoek
Pompoensoep
4
50 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
20 gr boter
1 grote ui
knoflook
1 prei (wit)
1 rode paprika
1 aardappel
500 gr pompoen
1 liter water
1 el PH groentebouillon
2 laurierblaadjes
200 ml room light
70 gr dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
zout en peper
250 gr spekblokjes of gaarnaaltjes
Bereiding
1
1) Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes.
2
2) Laat de boter smelten en laat de ui, de look en de prei even aanstoven.
3
3) Voeg er de pompoen en de aardappel aan toe.
4
4) Voeg er dan ook het water, de groentebouillon en de laurierbladen aan toe.
5
5) Laat 20 minuten pruttelen met deksel.
6
6) Haal de laurierbladen eruit en mix lang totdat je geen stukjes meer ziet.
7
7) Voeg de room en tomatenpuree toe en laat nog even sudderen.
8
8) Breng op smaak met zout en peper!
9
9) Werk af met de spekblokjes of garnaaltjes
Pompoensoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept