2 Verhit de olie in een pan, voeg er zodra de olie goed heet is de pompoenreepjes aan toe en bak knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
3 Schil de pompoen, snij in stukken, verwijder zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
4 Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
5 Pel een snipper de ui fijn.
6 Verhit wat solo in een kookpot, doe er de ui en de appel bij, laat even bakken en doe er dan de pompoenblokjes bij, laat kort meebakken.
7 Blus met de bouillon en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.
8 Kruid met kerrie en gember.
9 Voeg er 3 el zure room en het glaasje sherry aan toe.1
0 Pureer de soep met een staafmixer en kruid af met pezo.1
1 Serveer de soep in 4 warme soepkommen met de rest van de zure room en versier met de gefrituurde pompoenreepjes.