Zoek
Boschampignonsoep met garnaaltjes
4
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 eetlepels grijze garnalen
500 gr boschampignons (diepvries RINGIS)
400 ml visfond (bokaal)
1 wit van prei
1 ui
1 blokje groentebouillon
1 eierdooier
1 eetlepel boter
1 dl room
2 eetlepels verse gesnipperde peterselie
peper
zout
Bereiding
1
Snipper de ui fijn en snij het preiwit in ringen.
2
Laat de diepgevroren garnalen ontdooien en dep droogenkele uren vooraf :
3
Verhit de boter in een kookpot en stoof preiringen en de diepgevroren boschampignons toe en laat even stoven.
4
Voeg de visfond, het blokje groentebouillon en 4 dl water toe.
5
Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
6
Mix toe een gladde soep en zet koel weg.Op het moment van serveren :
7
Verwarm de soep op een zacht vuurtje.
8
Klop de eierdooier, de gesnipperde peterselie en de room los in een soepterrine en giet er de hete soep op.
9
Kruid naar smaak met peper en zout.1
0
4
Verdeel de soep over de borden. Versier elk bord met wat garnalen en een plukje peterselie.
Boschampignonsoep met garnaaltjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tasty Tom-trostomaten met garnalen en dragon
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes
10 min
Snack
Bekijk recept
Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room
Lunchgerecht
Bekijk recept
POOLSE BOSCHAMPIGNONSOEP
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Schlossgefluster
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept