1 Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
2 Snij de uien, de groene selder en de wortelen grof.
3 Pel de look.
4 Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pot.
5 Stoof alle groenten samen met de onversneden look op een matig vuur.
6 Pel het kardamompeultje en kneus het zaad. Voeg dit toe aan de pot met groenten.
7 Laat alles enkele minuten stoven en giet er vervolgens de kippenbouillon bij. Maak een bouquet garni (door met een stukje keukentouw de peterseliestengels, de blaadjes laurier en de takjes verse tijm samen te binden) en voeg het toe.
8 Laat alles een uurtje rustig sudderen.
9 Vis het bouquet garni uit de soep. Zo je wil, schep je ook de look uit de soep.1
0 Voeg de geitenkaas toe en mix de soep fijn. 1
1 Snij de zwartewoudham in fijne reepjes. 1
2 Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham over.
pompoensoep met geitenkaas en zwartewoudham is een recept van Solo Open Kitchen