Zoek
Gegratineerde uiensoep
4
35 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram uien
2 el bloem
2 blokjes kippenbouillon
1 liter water
4 sneetjes geroosterd brood
50 gram hoeveboter
100 gram geraspte gruyère
zout
peper
Bereiding
1
1: Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
2
2: Schil de uien en snijd ze in fijne ringen.
3
3: Stoof de uien in de boter in een kookpan tot ze glazig zijn.
4
4: Strooi de bloem er bovenop en laat bruinen.
5
5: Giet er vervolgens de bouillon overheen.
6
6: Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20min pruttelen.
7
7: Voeg zout en peper naar smaak toe.
8
8: Zet de oven op 200°C.
9
9: Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen.1
0
10: Leg een sneetje geroosterd brood boven op de soep en strooi de gruyère er royaal overheen.1
1
11: Laat in de oven onder grill gratineren tot er een goudbruin korstje is ontstaan.1
2
12: Dien onmiddellijk op.
Gegratineerde uiensoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept