Zoek
Witloofsoep met grijze garnaaltjes
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr witloof
1 ui
1 stengel witte selder
1 wit van prei
1 liter kippenbouillon (blokjes)
1/2 liter melk
1 klontje suiker
solo, bakken en braden
peper&zout (pezo)
Garnituur:
1 dl licht opgeklopte room
50 gr gepelde grijze garnalen
2 el fijngesneden bieslook
Bereiding
1
Pel de ui en snij in halve ringen.
2
Kuis het witloof, de selder en prei en snij in stukken.
3
Verhit enkele eetlepels solo in een kookpot en stoof hierin de ui en prei glazig.
4
Voeg het witloof en de selder toe en roerbak 1 minuut.
5
Voeg de kippenbouillon en de melk toe en doe er het klontje suiker bij.
6
Laat 10 minuten onder gesloten deksel zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn.
7
Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met pezo.
8
Zet terug op het vuur en laat even goed doorwarmen.
9
Verdeel de soep over zeer warme soepborden of kommen en werk af met een scheutje room, garnaaltjes en rijkelijk veel bieslook.
Witloofsoep met grijze garnaaltjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tasty Tom-trostomaten met garnalen en dragon
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes
10 min
Snack
Bekijk recept
Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room
Lunchgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept