Zoek
Pompoensoep
6
60 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 l kippebouillon
600 g pompoenvlees (rood)
300 g boskoop appels
2 uien
4 wortels
olijfolie
peper en zout
droge ham
peterselie
room
Bereiding
1
Snijd de groenten in stukken. De pompoen hoef je niet te schillen (dit geeft een mooiere kleur en pittigere smaak aan de soep, en minder werk!)
2
De pitten eruit halen. als er vlekjes zijn op de schil moet je die er wel uit snijden.
3
Stoof de ui aan in de olijfolie. Doe er de pompoen en wortels bij en laat even stoven.
4
Doe er de appels bij en voeg er de bouillon aan toe, laat ongeveer 40 minuten koken.
5
Kruiden met peper en zout en goed mixen.
6
Werk af met wat vers gehakte peterselie en wat fijne reepjes droge ham.
7
Je kan ook wat room licht opkloppen en in het bord toevoegen.
Pompoensoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept