Zoek
Venkelsoep
4
25 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 kleine venkelknollen
100 gr Parijse champignons
1 dikke ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
800 ml groentenbouillon
2 el pijnboompitten
100 gr verse kaas
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Was de venkelknollen, snij het groen eraf, hou apart.
2
Schil de venkelknollen en snij in blokjes.
3
Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
4
Pel ui en knoflook en hak fijn.
5
Verhit een weinig olijfolie in een kookpot en bak ui en knoflook glazig.
6
Strooi er de venkel en champignons bij en roerbak 1 minuut.
7
Blus het geheel met de bouillon en laat 10 minuten koken op een middelmatig vuur.
8
Kruid af met pezo.
9
Rooster de pijnbommpitten in een antikleefpan, hak ze daarna fijn.1
0
Hak het groen van de venkel fijn.1
1
Schep de soep in warme soepkommen, doe in het midden een schepje verse kaas en bestrooi met de pijnboompitten en het venkelgroen.1
2
Serveer met een geroosterd sneetje brood.
Venkelsoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Venkelsoep
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool venkelsoep
Bekijk recept
Venkelsoep
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool venkelsoep
Bekijk recept