1 Kruid de kipfilet met pezo en bak gaar in hete solo.
2 Snij de kipfilet in blokjes.
3 Kuis het witloof en snij in de lengte doormidden, vervolgens in halve ringen.
4 Pel de ui en hak fijn.
5 Schil de aardappel en snij in blokjes.
6 Schil de appel en snij in blokjes.
7 Stoof iets meer dan de helft van het witloof samen met de ui aan in wat solo, kruiden met pezo en wat gehakte tijm. Voeg de kippenbouillon (dus water en 2 blokjes) en de aardappelblokjes toe. Laat eens goed doorkoken en daarna 20 minuten pruttelen.
8 Laat even afkoelen, mix de soep en passeer ze door een chinois (zeef), dan hebt ge echt en fijne soep
9 Bak de rest van het witloof samen met de appelblokjes in wat solo. 1
0 Voeg de gebakken kipblokjes toe en laat even opwarmen, kruiden met pezo en nootmuskaat.1
1 Laat de soep terug opkoken en breng ze op smaak met pezo.1
2 Leg het garnituur (kip, appel, witloof) in het midden van een soepbord en giet de soep er rondom. Werk af met gesnipperd bieslook en een scheutje room.