Witloofsoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de kipfilet met pezo en bak gaar in hete solo.
  • 2 Snij de kipfilet in blokjes.
  • 3 Kuis het witloof en snij in de lengte doormidden, vervolgens in halve ringen.
  • 4 Pel de ui en hak fijn.
  • 5 Schil de aardappel en snij in blokjes.
  • 6 Schil de appel en snij in blokjes.
  • 7 Stoof iets meer dan de helft van het witloof samen met de ui aan in wat solo, kruiden met pezo en wat gehakte tijm. Voeg de kippenbouillon (dus water en 2 blokjes) en de aardappelblokjes toe. Laat eens goed doorkoken en daarna 20 minuten pruttelen.
  • 8 Laat even afkoelen, mix de soep en passeer ze door een chinois (zeef), dan hebt ge echt en fijne soep
  • 9 Bak de rest van het witloof samen met de appelblokjes in wat solo. 1
  • 0 Voeg de gebakken kipblokjes toe en laat even opwarmen, kruiden met pezo en nootmuskaat.1
  • 1 Laat de soep terug opkoken en breng ze op smaak met pezo.1
  • 2 Leg het garnituur (kip, appel, witloof) in het midden van een soepbord en giet de soep er rondom. Werk af met gesnipperd bieslook en een scheutje room.

Witloofsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept