Zoek
Courgettesoep
4
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
700 gr courgettes
1/2 ui
2 teentjes knoflook
groentebouillon
1 aubergine
scheutje melk of room
2 sneden witbrood voor croutons
gehakte peterselie
basilicumblaadjes
olijfolie
solo, bakken en braden
peper&zout pezo
Bereiding
1
Spoel de courgette, snij de uiteinden af en snij ze verder in stukken.
2
Pel de halve ui en snij in plakken, pel de knoflook.
3
Kook de courgette samen met de ui en 1 teentje knoflook gaar in 1/2 liter groentebouillon, kruiden met pezo.
4
Snij ondertussen de aubergine in blokjes, verhit een scheut olijfolie in een braadpan.
5
Bak de aubergineblokjes samen met een teentje knoflook in de hete olie, bestrooi met gehakte peterselie en kruiden met pezo.
6
Snij de sneden witbrood in blokjes en bak deze krokant in wat solo.
7
Zodra de courgettes gaar zijn pureert u ze tot een romige soep, warm terug op en kruid af met pezo en een scheutje melk of room.
8
Serveer de soep in warme soepkommen en garneer met de broodcroutons en aubergineblokjes, bestrooi met gescheurde basilicumblaadjes.
Courgettesoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Courgettesoep
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige courgettesoep
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met pizzabroodjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggebrood met kaas en soep
10 min
Bekijk recept
Courgettesoep
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige courgettesoep
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettesoep met pizzabroodjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggebrood met kaas en soep
10 min
Bekijk recept