erwtensoep

8
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 *Laat de spliterwten 30 min. weken in 2 liter koud water, (vermindert de kooktijd).
  • 2 *Laat ze vervolgens 30 min zacht koken en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen
  • 3 *Mix de spliterwten.
  • 4 *Snij de ui en de prei fijn, wortelen in schijfjes en voeg toe aan de soep, voeg nog 1 liter groentenbouillon toe en kruid met peper & zout en kruidentuiltje.
  • 5 *Laat de groenten gaar worden ongeveer 20 à 30 min.
  • 6 * Haal het kruidentuiltje eruit.
  • 7 *Wilt u een geen stukken groenten in de soep, laat dan de wortelen weg en voeg de groenten na het weken bij de spliterwten en kook samen tot alles gaar is en mix.

erwtensoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept