Zoek
Biersoep
4
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 grote uien
80 gr gerookt spek
solo, bakken en braden
50 cl amberkleurig bier, Palm of.....
50 cl kippenbouillon
1 klontje suiker
5 cl room
toastbrood
gemalen emmentaler
gehakte peterselie
snuifje nootmuskaat
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Pel de uien en snipper ze fijn, snij het spek in blokjes.
2
Smelt een klontje solo in een kookpot en stoof de uien glazig , voeg de spekblokjes toe en laat 3 minuten meebakken.
3
Giet het bier en de bouillon erbij en breng aan de kook.
4
Voeg er het klontje suiker aan toe, kruiden met pezo en nootmuskaat, laat 30 minuten zachtjes koken.
5
Snij het toastbrood in vierkantjes of rondjes en toast ze even onder de grill.
6
Voeg de room toe aan de soep, breng even aan de kook.
7
Schep de soep in vuurvaste soepkommen, leg er 2 toastjes op en bestrooi deze met de geraspte kaas.
8
Zet de soepkommen onder de grill tot de kaas een mooi kleurtje heeft.
9
Dien goed warm op en werk af met fijngehakte peterselie.
Biersoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Biersoep met gekarameliseerde ui
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Biersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Hollandse Biersoep (oud Bruin)
10-20 min -
Bekijk recept
Dikke Biersoep Uit Limburg
0-10 min -
Bekijk recept
Biersoep met gekarameliseerde ui
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Biersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Hollandse Biersoep (oud Bruin)
10-20 min -
Bekijk recept
Dikke Biersoep Uit Limburg
0-10 min -
Bekijk recept