Zoek
Witloofsoep
4
40 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr witloof
1 kl venkelzaadjes
solo bakken en braden
1 liter kippenbouillon
scheutje pastis
200 gr gepelde grijze garnalen
room
peper&zout pezo)
Bereiding
1
Kuis het witloof en snij het in grove stukken, hou een 8 tal hele blaadjes apart als garnituur.
2
Kneus de venkelzaadjes in een vijzel.
3
Smelt 2 el solo in een kookpot en stoof het grof gesneden witloof aan samen met de geplette venkelzaadjes.
4
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook, laat 20 minuten op een laag vuur zachtjes sudderen.
5
Haal de soep van het vuur, giet er een scheutje pastis bij en kruid af met pezo, mix de soep met een staafmixer.
6
Smelt 1 el solo in een pan en bak hierin de 8 blaadjes witloof mooi bruin.
7
Verdeel de hete soep over 4 warme soepkommen, giet er een scheutje room bij en werk af met de garnalen en de gebakken witloofblaadjes.
Witloofsoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept