Witloofsoep

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aardappel en het preiwit in stukjes. Ontdoe de witloofstronkjes van het bittere achterste en snij ze fijn. Snij ook de halve appel in stukjes. Stoof de prei en de aardappel een drietal minuten in de vetstof. Voeg daarna het witloof en de appel toe. Stoof ze even mee, maar niet te lang zodat er geen bruine aanbaklaag ontstaat. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Laat vervolgens ongeveer 30 minuten koken zonder deksel. Mix daarna het geheel glad. Kruid bij met peper. Tip! Heb je geen appels in huis, dan kun je eventueel wat melk aan de soep toevoegen om de bittere smaak van het witloof te temperen. Bij het opdienen wat gemalen kaas in de soep strooien helpt ook.

Witloofsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept