Zoek
PIKANTE OOSTERSE POMPOENSOEP. net weer even
4
50 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 middelgrote pompoen, geschild en in stukjes
2 uien in grove stukjes
3 tn knoflook, fijngehakt
2 middelgrote wortels in stukjes
1 puntpaprika in stukjes
1 grote aardappel in stukjes
3 cm gemberwortel geschild in stukjes
1/2 theel. chillipoeder
1/2 theel. komijnzaad, fijngewreven
1 theel. provencaanse kruiden
1/2 theel. sambal
2 eetl verse koriander, fijngesneden
creme fraiche
4 eetl. olijfolie
1 liter bouillon
zout en peper
Bereiding
1
In een grote pan de olie verhitten en de uien fruiten.
2
Als de uien glazig worden de knoflook meefruiten.Pas op voor verbranden
3
Voeg de gemberrasp toe.
4
Voeg nu de pompoen, wortel, aardappel en paprika toe.Roep dat goed door.
5
Voeg chillipoeder, komijnzaad en provencaalse kruiden toe.
6
Laat alles ca. 10 minuten zachtjes stoven.
7
Voeg nu de bouillon toe breng het aan de kook en laat alles op zacht vuur 40 min koken.
8
Blender de soep en haal het door een zeef.
9
Maak de soep af met peper,zout, sambal en verse koriander.
PIKANTE OOSTERSE POMPOENSOEP. net weer even is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Nasi met gember
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stroganoffsaus
15 min-
Bekijk recept
Pasta met spek, ei, zwarte peper en gesmolten kaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoek met kaassaus en grijze garnalen
Lunchgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min
Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min
Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept