1 trek een stevige boullion met het soepvlees en de groenten (behalve de rode biet en het wit van de prei)
2 Haal het soepvlees er uit en koel de vloeistof af. Na dan een tijdje in de koelkast is ook het verharde vet er af te scheppen
3 Zeef de vloeistof door een puntzeef
4 De geschilde rode bieten in plakken van een halve centimeter snijden en in de vloeistof laten koken ( een half uur) Na die tijd is de helrode kleur uit de biet overgegaan naar uw vloeistof en kunnen de plakken er terug uitgehaald worden en weggegooid.
5 Het wit van de prei in fijne stukjes snijden en in een tefalpan zachtjes stoven in boter en zelfs een beetje laten aan bakken zodat ze lichtbruin zijn
6 Breng uw vloeistof op smaak met zout, peper en rundsbouillon
7 Giet de gebakken preisnippers bij het vocht en roer het goed om.
8 Een flinke scheut droge sherry zal de soep compleet maken en een speciaal aroma geven .