Wortelsoep met rijstgarnituur

10
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blanke fond bereiden.
  • 2 Ui, preiwit, bleekselder en wortelen in grove stukken snijden. Aardappelen in grove stukken snijden.
  • 3 Grove mirepoix aanstoven in boter (2/3) zonder te kleuren.
  • 4 Tomatenpuree toevoegen, mengen en even verder aanstoven zonder te kleuren.
  • 5 Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  • 6 Kruidenboeket toevoegen.
  • 7 Aardappelen toevoegen.
  • 8 Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  • 9 Kruidenboeket verwijderen en de soep door een roerzeef zeven of mixen.1
  • 0 Soep op smaak brengen met peper, zout en griessuiker. 1
  • 1 Door een puntzeef zeven.1
  • 2 Weer aan de kook brengen en afschuimen.1
  • 3 Met boter afwerken.1
  • 4 Het garnituur toevoegen.

Wortelsoep met rijstgarnituur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knaloranje wortelsoep
30 min-
Bekijk recept
Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en rode curry
15 min Voorgerecht
Bekijk recept