Waterkersroomsoep

10
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blanke fond bereiden.
  • 2 Waterkers reinigen en de steeltjes afsnijden. Deze steeltjes en de minder fraaie blaadjes worden met de mirepoix van basisgroenten samengevoegd. De mooie blaadjes worden als garnituur gebruikt.
  • 3 Ui, prei en selder in grove stukken snijden.
  • 4 Grove mirepoix en waterkerssteeltjes aanstoven in boter zonder te kleuren.
  • 5 Met bloem bestrooien, mengen en even laten drogen.
  • 6 Met ontvette blanke fond bevochtigen en losroeren.
  • 7 Kruidenboeket toevoegen.
  • 8 Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  • 9 Kruidenboeket verwijderen en de soep door een roerzeef zeven of mixen.1
  • 0 De soep op smaak brengen met peper en zout.1
  • 1 Door een puntzeef zeven.1
  • 2 Weer aan de kook brengen en afschuimen.1
  • 3 Bij het doorgeven met room afwerken.1
  • 4 Het garnituur toevoegen.

Waterkersroomsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Waterkersroomsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkersroomsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Waterkersroomsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkersroomsoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept