Zoek
Romige slasoep
4
15 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 flinke krop sla
2 el olijfolie
1 flinke sjalot gesnipperd
500 ml groentebouillon van een tablet
100 ml kookroom
2 bosuitjes in ringetjes
Bereiding
1
Haal de bladeren van de sla los en was ze.
2
Verhit de olijfolie in een pan en fruit het gesnipperde sjalotje 1 minuut.
3
Voeg de slabladeren met het aanhangende vocht toe.
4
Laat de sla al omschepend in 3-4 min slinken.
5
Voeg de bouillon toe en laat de soep 5 min koken.
6
Pureer de soep met staafmixer of blender en voeg de room en zout en peper naar smaak toe.
7
Schep de soep in diepe voorverwarmde borden en garneer met de ragfijn gesneden bosuiringetjes en / of eventueel stukjes rucola.
8
Serveer de soep ook eens koud in amuse of likeurglaasjes.
9
Tip Voeg met de bosui wat Hollandse garnaaltjes,gerookte zalmsnippers of reepjes bacon toe.1
0
Eigen foto
Romige slasoep is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Avocado-sla-soep met gebakken tijgergarnalen
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Boterslasoep met waterkers
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Slasoep met radicchio en amandelen
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Slasoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept