Groninger Mosterdsoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 water koken en mengen met kippenbouillonblokje.
  • 2 ui snipperen en fruiten in olie, knoflook en kerriepoeder toevoegen. Als uien glazig zijn de bloem er door heen roeren. Daarna bouillon rustig bijgieten en blijven roeren, tot soep licht gebonden is.
  • 3 Soep kort met staafmixer pureren.
  • 4 Mosterd toevoegen.
  • 5 Eierdooiers en slagroom loskloppen in een kom.
  • 6 4 soeplepels hete soep door mengsel roeren en daarna ei-slagroommengsel rustig door soep roeren. Niet meer aan de kook brengen.
  • 7 Eventueel garneren met peterselie/bieslook.
  • 8 Eventueel gedeelte bouillon vervangen door witte wijn (bijv 10cl)

Groninger Mosterdsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamlapjes met mosterd en boerenkoolpesto van Judith Elders
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletrollade met mannenmosterd en kruiden
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept