1 Dit is eigenlijk de meest eenvoudige en de lekkerste van alle tomatensoepen, niets uit een pakje, gewoon rijpe tomaten in de soep en basta!
2 Ik vraag ze op de markt, ze zijn zacht en overrijp, maar supergeschikt voor tomatensoep! Misschien heeft je groenteboer in de supermarkt er ook nog wel staan!
3 Je hebt ook een molen nodig waarmee je de tomaten kunt zeven.
4 Was de tomaten en snij ze in vieren.
5 Doe alle stukken in een soeppan en giet er een klein scheutje water bij. Voeg suiker toe en wat zout.
6 Breng de tomaten aan de kook en laat ze 15 minuten doorkoken op niet al te hoog vuur.
7 Zeef de tomaten in een andere pan.
8 Voeg aan de tomaten wat tomatenpuree toe en de bouillonblokken.
9 Ook de peterselie en basilicum erbij doen. Op smaak brengen met peper en zout.1
0 Je kunt er natuurlijk ook een maaltijdsoep van maken.1
1 Met soepgroenten ,vermicelli en gehaktballetjes en geserveerd met warm stokbrood met kruidenboter,1
2 Smakelijk eten, smullen maar!!!
Verse, eenvoudige en snelle tomatensoep is een recept van Solo Open Kitchen