1 Met deze heerlijke licht pittige soep kun je een stevige bodem leggen alvorens je je in het feestgedruis mengt.
2 Maar natuurlijk smaakt deze soep ook uitstekend na een koude winterse schaats of wandelactiviteit.
3 Strooi wat zout, peper en paprikapoeder over het gehakt en draai er balletjes van.
4 Snijd alle groenten in kleine stukjes ,snipper de uien en de knoflook.
5 Bak de gehaktballetjes in een pan met boter bruin. Fruit de ui een paar minuten mee, daarna voeg je (eventueel) de knoflooksnippers, de gesneden prei en de blokjes paprika toe.
6 Giet in een grote soeppan de inhoud van de pot vleesfond, 2 potten water, het tomatensap, de bouillonblokken en daarop de witte bonen in tomatensaus. Breng alles aan de kook.
7 Voeg de gehaktballetjes en groenten toe roer voorzichtig door de soep.
8 Laat de soep dan nog zo'n 10 tot 15 minuten op een laag vuur zachtjes sudderen.
9 Proef de soep en breng op smaak met wat bruine suiker en sambal badjak. Voeg naar smaak wat meer sambal en/of ketjap toe.1
0 Serveer de soep met lekker versgebakken stokbrood. 1
1 Tip: Maak de soep een dag van te voren zodat de smaken heerlijk kunnen intrekken. De volgende dag hoef je deze dan alleen maar op te warmen.1
2 Lekker met knapperig stokbrood met roomboter of kruidenboter.