Zoek
snijbietsoep met krokante rauwe ham
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr snijbiet
1 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 liter kippenbouillon
1 aardappel in kleine stukjes
1 dl room
2 plakjes rauwe ham
1 bosje bieslook
Bereiding
1
fruit de ui en knoflook in de olie op zacht vuur. Voeg bouillon en aardappel en room toe.
2
breng het vocht aan de kook en laat de aardappel in 15 minuten gaar koken.
3
Bak de rauwe ham in een koekepan op laag vuur bruin en krokant.
4
Leg de ham op een vel keukenpapier of af te koelen.
5
Was de snijbiet, snijd de bladeren en stelen in kleine stukken en voeg deze toe aan de soep.
6
Kook de snijbiet in 5 minuten gaar en pureer dan de soep met een staafmixer.
7
Breng op smaak met zout en peper.
8
Garneer met de krokante ham en de bieslook.
snijbietsoep met krokante rauwe ham is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenschotel met boursin en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept