Traditionele tomatensoep met balletjes

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een diepe pot voldoende water aan de kook om er de tomaten 20 seconden in onder te dompelen. Leg ze dan in ijswater, pel ze en snijd ze in stukken. Snijd de selder in stukken. Pel en snipper de ui fijn.
  • 2 Verwarm de vloeibare margarine in een ruime pot en stoof de ui kort aan. Voeg de tomaten, de selder, de bouillonblokjes, de laurier en de tijm toe en begiet met 1l water. Laat 25 minuten op zacht vuur met een deksel op de pot garen.
  • 3 Meng ondertussen het gehakt met het ei en het paneermeel in een ruime kom, kruid met peper en zout en rol er beetklare balletjes van.
  • 4 Verwijder de laurier en de tijm, en mix de soep met een staafmixer glad. Voeg de balletjes bij de soep en laat ze 10 minuten op zacht vuur garen.
  • 5 Breng verder op smaak met peper en zout en serveer in kommen of diepe borden.

Traditionele tomatensoep met balletjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildzwijn burger
Bekijk recept
Gnocchi met vleessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept