Doperwtensoep met munt en room.

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een pan en smoor de gesnipperde ui, totdat deze zacht is. Voeg de al dan niet ontdooide erwten toe en smoor ze een 5- tal minuten mee.
  • 2 Pluk de blaadjes van de takjes munt en leg ze apart ter garnering. Voeg de groente of kippenbouillon toe met de lege takjes munt en een 6 tal blaadjes.
  • 3 Laat de soep op een zacht vuurtje koken totdat alles zacht en gaar is.
  • 4 Haal de steeltjes uit de soep en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine. Proef en voeg zo nodig nog peper en zout toe.
  • 5 Schep de soep in voorverwarmde kommetjes of borden, garneer met blaadjes munt en schenk er wat kook room bij, of een volle eetlepel Griekse yoghurt.
  • 6 Uit de krant. Eigen foto

Doperwtensoep met munt en room. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-doperwtensoep
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Doperwtensoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frispittige doperwtensoep met soepstengels
20 min
Bekijk recept
Doperwtensoep met munt-crème fraîche
30 min-
Bekijk recept