Zoek
Vichyssoise met gerookte zalm
30 min
Solo Open Kitchen
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
30 gr ongezouten boter
2 preien in ringetjes
1 ui gesnipperd
1 stengel bleekselderij in stukjes
1 grote kruimige aardappel in blokjes
1 el gesnipperde bieslook extra ter garnering
1 liter kippenbouillon
150 gr gerookte zalm in stukjes
300 ml slagroom of kookroom
zalmeitjes ter garnering
1 el gesnipperde bladpeterselie
Bereiding
1
Koud amusesoepje of voorgerecht voor 4 personen.
2
Verhit de boter in een koekenpan op laag
3
vuur. Schep hierin de prei en ui 2-3 min.om zonder ze te laten kleuren.
4
Voeg de bleekselderij, aardappel, peterselie,bieslook en kippenbouillon toe.
5
Breng aan de kook op hoog vuur, schakel het vuur laag en laat de soep 10 min.pruttelen of tot de aardappel gaar is.
6
Laat afkoelen.Voeg de zalmsnippers toe en pureer
7
in een keukenmachine of met de staafmixer, in gedeelten.
8
Zeef de soep eventueel en zet tot gebruik in de koelkast.
9
Roer vlak voor het serveren de room door de soep en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.1
0
Schep de koude soep in kopjes of glaasjes en garneer met zalmeitjes, bieslook en versgemalen zwarte peper.
Vichyssoise met gerookte zalm is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Romige koude preisoep (vichyssoise)
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsvrucht met vichyssoise van waterkers
30 min
Bekijk recept
franse aardappel, wortelsoep (vichyssoise)
0 min
Bekijk recept
Vichyssoise
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept