1 Meng het gehakt met de kruiden en draai er kleine soepballetjes van.
2 Breng de bouillon aan de kook, voeg de balletjes toe en kook ze 5 minuten. Schep de balletjes uit de bouillon.
3 Verhit de Solo Vloeibaar in een diepe soeppan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappels 3 minuten op een matig hoog vuur.
4 Voeg de doperwtjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
5 Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de crème fraîche.
6 Pureer de soep met een staafmixer, doe de soepballetjes in de soep en breng aan de kook.
7 Rooster de boterhammen vlak voor het eten in een broodrooster goudbruin. Besmeer met de halvarine.
8 Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en schep er een lepel kruidenfinesse op. Geef de geroosterde besmeerde boterhammen erbij.
Doperwtensoep met balletjes en kruidenroom is een recept van Solo Open Kitchen