Doperwtensoep met balletjes en kruidenroom

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt met de kruiden en draai er kleine soepballetjes van.
  • 2 Breng de bouillon aan de kook, voeg de balletjes toe en kook ze 5 minuten. Schep de balletjes uit de bouillon.
  • 3 Verhit de Solo Vloeibaar in een diepe soeppan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappels 3 minuten op een matig hoog vuur.
  • 4 Voeg de doperwtjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • 5 Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de crème fraîche.
  • 6 Pureer de soep met een staafmixer, doe de soepballetjes in de soep en breng aan de kook.
  • 7 Rooster de boterhammen vlak voor het eten in een broodrooster goudbruin. Besmeer met de halvarine.
  • 8 Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en schep er een lepel kruidenfinesse op. Geef de geroosterde besmeerde boterhammen erbij.

Doperwtensoep met balletjes en kruidenroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Quicheparade met minitomaatjes
40 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Zalmmoten In Kruidenroom
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmoten In Kruidenroom
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-doperwtensoep
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Doperwtensoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frispittige doperwtensoep met soepstengels
20 min
Bekijk recept
Doperwtensoep met munt-crème fraîche
30 min-
Bekijk recept