1 Was en snijd de prei in ringen. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
2 Smelt in een pan de vloeibare margarine en fruit hierin op laag vuur de prei, zonder deze te laten kleuren (ca. 5 minuten). Voeg de blokjes aardappel toe en roerbak nog 2 minuten.
3 Schenk de kippenbouillon erbij en laat dit ongeveer 35 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en laat deze volledig afkoelen. Plaats de soep dan in de koelkast om door en door koud te worden.
4 Roer de crème fraîche erdoor, verdeel de soep over kommen en garneer met de bieslook en garnalen.
5 De clubsandwiches: snijd de korstjes van de boterhammen en besmeer ze met Planta. Leg op 4 witte boterhammen wat slablaadjes, daarop zalm, dan een bruine boterham en opnieuw sla en zalm. Dek af met een witte boterham met de besmeerde kant naar beneden. Snijd de clubsandwiches schuin doormidden.
Vichyssoise met Hollandse garnalen is een recept van Solo Open Kitchen