oosterse courgettesoep met pit

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (15 min.)
  • 3
    - Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.
  • 4
    - Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.
  • 5
    - Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  • 6
    - Snipper de koriander fijn.
  • 7
    Voorbereiding
  • 8 1 Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.
  • 9 2 Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.1
  • 0 3 Mix de soep fi jn en voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.1
  • 1 Afwerking1
  • 2 Eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers

oosterse courgettesoep met pit is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Avocadosoep met tabasco
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept