Aspergeroomsoep

8
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blanke fond bereiden.
  • 2 Asperges reinigen, aspergepuntjes worden voor het garnituur gebruikt. Het middenstuk wordt voor de mirepoix verwerkt. Het harde voetgedeelte en eventuele schillen worden op z¿n Engels gekookt. Deze worden samen met kookvocht door een roerzeef of door een puntzeef gezeefd en als extra bevochtiging gebruikt. De hoeveelheid kookvocht mag ten hoogste één liter bedragen en dient daartoe eventueel te worden ingekookt.
  • 3 Ui, preiwit, bleekselder en asperges in grove stukken snijden.
  • 4 Grove mirepoix aanstoven in boter zonder te kleuren.
  • 5 Met bloem bestrooien, mengen en laten drogen.
  • 6 Bevochtigen met blanke fond en aspergekookvocht.
  • 7 Kruidenboeket toevoegen.
  • 8 Gedurende 30 minuten zachtjes koken.
  • 9 Kruidenboeket verwijderen en de soep mixen.1
  • 0 Afsmaken.1
  • 1 Zeven.1
  • 2 Koken en afschuimen.1
  • 3 Met room afwerken.1
  • 4 Garnituur toevoegen.

Aspergeroomsoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met bleekselder
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges met rivierkreeft en sushi
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergeroomsoep met bleekselder
30 min Voorgerecht
Bekijk recept