Feestelijke gekoelde macadamiasoep

6
30 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Deze gekoelde macadamianotensoep heeft een hele bijzondere smaak en is een perfecte amuse in een mooi meerdere gangen diner.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180'C en verdeel 2 eetlepels van de noten over de bakplaat en rooster ze tot ze goudbruin zijn. Hak fijn en bewaar ze. Doe de aardappel, prei, ui en bouillon in een grote steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Neem de pan het vuur en laat licht afkoelen.
  • 3 Voeg de rest van de macadamianoten toe en pureer de soep in gedeelten glad in de keukenmachine (met de staafmixer gaat het ook goed). Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast om door en door koud te laten worden.
  • 4 Serveer gekoeld in glaasjes of kommetjes, besprenkel met wat hazelnoot- of walnootolie en bestrooi met de geroosterde noten.
  • 5 Caroline Brouwer

Feestelijke gekoelde macadamiasoep is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Eenpersoons waldorfsalade met kip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Feestelijke worteltjes met sinaasappel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept