1 Verwijder eventuele verlepte bladeren van de sla. Pluk de sla van de nerven in grove stukken.( bewaar enkele kleine binnenste blaadjes van de sla ter garnering)
2 Verwarm 1 el olijfolie in een grote soeppan en smoor de ui met de knoflook zacht en glazig in een minuutje of Voeg dan in gedeeltes de sla toe en roerbak zachtjes, totdat de sla is geslonken. Voeg dan de liter groentebouillon toe en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
3 Maak dan de basilicumolie door 3 el olijfolie en het handje basilicum snippertjes zachtjes te verwarmen. De blaadjes hoeven alleen maar hun smaak af te geven. Dus laat ze niet echt bakken en zeker niet bruin worden.
4 Pureer de soep met een staafmixer en roer er de kookroom door. Proef en voeg zo nodig peper en zout toe. ( De bouillonblokken bevatten namelijk al zout, dus met beleid toevoegen)
5 Werk de soep af met wat druppels basilicumolie en de blaadjes sla ( of basilicumblaadjes) Serveer in mooie kopjes en geniet.