Zoek
Tomatensoep met balletjes
4
0 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gr gehakt
1 ei
80 gr paneermeel
peper en zout
2 preistengels
1 selderstengel
2 uien
2 wortelen
50 gr erwten
50 gr groene boontjes
2 liter bouillon
60 gr gehakte peterselie
1 kg tomaten
1 kleine bloemkool
60 gr vermicelli
Bereiding
1
Meng voor de balletjes het gehakt met paneermeel, eieren, peper en zout. Vorm balletjes en kook ze in licht gezouten water.
2
Reinig voor de soep de groenten en snijd ze in zeer kleine blokjes. Stoof aan in boter en voeg de fijngesneden tomaten toe.
3
De bouillon mag er eerst bij, vervolgens de bloemkoolroosjes, de erwten en de fijngesneden boontjes. Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken.
4
Voeg tijden het koken tijm, laurier en peterselie toe en kruid eventueel met peper en zout.
5
Voeg dan de balletjes toe en werk af met gehakte peterselie.
Tomatensoep met balletjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept