Tomatensoep met balletjes

4
22 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (30 min.)
  • 3
    - Snipper de ui grof.
  • 4
    - Schil de courgette en snij in kleine stukjes.
  • 5
    - Snij verse tomaten in 4 en verwijder het grootste deel van de pitjes.
  • 6
    - Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
  • 7
    - Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
  • 8
    - Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de geraspte parmezaan en de fijngehakte peterselie. Kruid eventueel met zwarte peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  • 9
    - Breng 3 dl groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de balletjes toe. Hou de bouillon onder het kookpunt en laat de balletjes ± 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven. Schep ze uit de bouillon en zet opzij. Bewaar ook de bouillon.1
  • 0
    Voorbereiding
    1
  • 1 (25 min.)1
  • 2 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.1
  • 3 2 Voeg de verse of gepelde tomaten toe, samen met de tomatenpuree en de stukjes courgette. Giet er 5 dl bouillon bij, samen met de bouillon van de balletjes. Dek de kookpot1
  • 4 af en laat 15 min. koken.1
  • 5 3 Mix de soep heel fijn. Doe er de gehaktballetjes bij en laat nog enkele min. opwarmen. Als de soep te dik is, kan u ze aanlengen met wat water of bouillon. Kruid met zwarte peper en zout.

Tomatensoep met balletjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept