1 Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de tomaten op een bakplaat met de snijkant naar boven. Bestrooi de tomaten met peper en zout uit de m0len en besprenkel ze met ruim 2 el olijfolie. Voeg ook de uien en de knoflook tussen de tomaten.
2 Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en zet de plaat even op een ( oude) handdoek om iets te laten koelen.
3 Giet een halve liter water in de pan en los hier het bouillonblokje in op. Breng aan de kook. Voeg dan de tomaten toe met het vocht de uien en de knoflook van de bakplaat. Breng aan de kook en pureer het geheel met de staafmixer.
4 Schep de soep in voorverwarmde borden of kommen en werk af met in fijne reepjes gesneden verse basilicum en eventueel een klodder Griekse yoghurt.
5 Serveer er eventueel en crostini's bij.
6 1 afbak stokbrood in schuine plakken snijden van ca 1/2cm dik. Neem een bak kwastje en wrijf de broodjes in met olijfolie. Bestrooi ze met peper en zout en bak ze ca 5 minuten in de oven, totdat ze bruin en krokant zijn. Serveer ze bij de soep.