Minestrone verde met papardelle

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los de groentenbouillonblokjes op in een 1,5 liter heet water.
  • 2 Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Verwijder ongeveer anderhalve centimeter van de onderkant van de groene asperges en verdeel ze in stukjes. Houd de kopjes apart. Schil de aardappelen en verdeel ze in blokjes van 2 cm.
  • 3 Snijd de ui en de selderstengel heel fijn. Plet het knoflookteentje en snijd het fijn. Verhit een soeppan, voeg er twee eetlepels Solo vloeibaar aan toe en stoof de ui, de selder en de knoflook gedurende een drietal minuten.
  • 4 Overgiet dit met de groentenbouillon en breng aan de kook. Draai het vuur op halve kracht en voeg de aardappelblokjes toe. Breek de papardelle in korte stukken en voeg ze toe aan de soep. Laat in ongeveer 8 minuten gaarkoken.
  • 5 Voeg de broccoliroosjes, de erwtjes en de aspergestukjes toe en laat ze 2 minuten meekoken. Voeg tijdens de laatste minuut de aspergekopjes toe en roer twee eetlepels groene pesto door de soep. Kruid eventueel bij met versgemalen zwarte peper.
  • 6 Werk de soep in de borden af met parmezaankrullen (gebruik hiervoor een dunschiller) en gehakte bladpeterselie.

Minestrone verde met papardelle is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met paddenstoelen en madeiraroom
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papardelle met eekhoorntjesbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papardelle met tomaat
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papardelle met kip en olijven
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Minestrone met ricottapesto
Bekijk recept
Minestronesoep met tomatencrostini
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone van jonge groentjes en pesto
Bekijk recept