Aardappelsoep met lente-uitjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappels. Snijd de aardappels en tomaten in stukjes, de lente-uitjes in ringetjes en de bacon in reepjes.
  • 2 Verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar in een diepe soeppan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de bacon 3 minuten op een hoog vuur. Schep de helft van de bacon uit de pan op een schoteltje en houd het apart. Meng de aardappel, tomaat, soepgroenten en
  • 15 theelepel kerrie met de bacon in de pan. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • 3 Snijd ondertussen 2 boterhammen in heel kleine blokjes. Besmeer de andere boterhammen met halvarine.
  • 4 Verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar in een pan en strooi de broodblokjes en
  • 05 theelepel kerrie in de pan. Bak de broodblokjes goudbruin. Schep ze op keukenpapier.
  • 5 Pureer de soep met een staafmixer en breng de soep weer aan de kook. Voeg de lente-uiringetjes aan de soep toe en kook ze 2 minuten mee.
  • 6 Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen. Strooi de gebakken broodblokjes en de achtergehouden bacon erover. Geef de boterhammen erbij.

Aardappelsoep met lente-uitjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept