Duif met zilveruitjes, spekjes en erwtjes

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden
  • 2 Snijd het gerookt spek in fijne reepjes. Pel de zilveruitjes en kook ze even voor.
  • 3 Neem de duifjes en kruid ze met peper en zout. Laat een deel van de Solo smelten. Wanneer deze een hazelnootkleur heeft gekregen, laat je de duifjes er krokant in bakken en dit aan beide zijden.
  • 4 Plaats de pan met de duifjes daarna nog een 10-tal minuten in de oven.
  • 5 De duifjes zijn klaar om op te dienen. De zilveruitjes, die zijn voorgekookt, opbakken in een klontje Solo samen met het gerookt spek. De erwtjes koken in ruim kokend gezouten water.
  • 6 Vanaf het ogenblik dat de spekjes krokant beginnen te worden, de uitjes gaar zijn, de erwtjes nog even opstoven met de spekjes.
  • 7 Kruid de erwtjes af met peper en zout. Serveer dit met de even opgekookte bruine fond.

Duif met zilveruitjes, spekjes en erwtjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Duif Met Honing En Amandelen
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duif Met Amandelen En Uien
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tajine Van Duif Met Honing En
30-60 min -
Bekijk recept