Eendenfilet met witloof

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de eendenfilets langs velkant aan gedurende 6 tot 8 min. Draai ze daarna om en laat ze nog 2 a 3 min gaar worden. Kruid ze naar smaak. Maak ondertussen de stronkjes witloof schoon en snij ze in stukken van 3 cm. De vleespan ontvetten en blussen met het water en 2 eetlepels sherryazijn om een jus te bekomen. Laat in een andere pan een klontje boter en de olie verhitten en bak daarin de witloofstruikjes op een hevig vuur. Kruid met peper en zout en suiker. Ondertussen snijdt u de eendenfilets in stukken op een bord en overgiet u ze met de bekomen jus. Wanneer de witloofstukjes mooi brui gebakken zijn, blust u ze met de laatste 2 eetlepels sherryazijn. Serveer de eendenfilets met tuinkers en het gebakken witloof

Eendenfilet met witloof is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofcrème met gerookte eendenfilet
20 min
Bekijk recept
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met eend en jodiumhoudende bouillon
Bekijk recept
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept