eendenborst

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200gr.C.
  • 2 Snijd het vel van de eendenborst in een ruitpatroon en bestrooi de filets met zout en peper.
  • 3 Bak het vlees in ca. 3 min.zonder boter op de velkant.Bak ook de andere zijde bruin en laat het vlees ca. 5 min.in de oven garen
  • 4 Giet het vet uit de pan,schenk het fond erin en roer het aanbaksel los.
  • 5 Voeg de port ,azijn en de blaadjes tijm toe.Laat de saus tot de helft inkoken,bind hem licht met aardappelzetmeel en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Snijd de eendenborstfilet evt.in plakken,verdeel ze over 4 borden en schep de saus eromheen.
  • 7 TIP !
  • 8 Serveer met gestoofde groene kool en knolseldeij - frieten,ca. 8 min.lichtbruin gebakken in wat olijfolie en bestrooid met peper en zout.

eendenborst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept