Zoek
Ragout van konijn
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 wild konijn
100 gr spekblokjes
solo, bakken en braden
1 el bloem
2 dl droge witte wijn
2 dl kippenbouillon
1 takje tijm
1 laurierblad
1 teentje knoflook, gepeld en geplet
20 zilveruitjes
125 gr champignons
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 175° (hete lucht).
2
Versnijd het konijn, of laat de slager dat doen.
3
Blancheer de spekblokjes enkele seconden in kokend water, giet af en dep droog.
4
Bak de spekblokjes in hete solo, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
5
Kruid de stukken konijn met pezo en bak ze aan in de vetstof van het spek.
6
Bestrooi met 1 eetlepel bloem en laat 10 minuten garen in de warme oven.
7
Bevochtig met de wijn en kippenbouillon, voeg er de tijm, laurier en het geplet teentje knoflook aan toe.
8
Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten verder garen in de oven.
9
Blancheer de uitjes enkele seconden in kokend water, laat ze uitlekken.1
0
Bak ze in wat hete solo en kruid met pezo.1
1
Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes, bak ze in hete solo gaar, voeg het gebakken spek toe..1
2
Voeg zilveruitjes, champignons en spek toe aan het stoofpotje en laat een vijftal minuten samen sudderen zodat alle smaken goed versmolten zijn.1
3
Dien op met gebakken aardappelen.
Ragout van konijn is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolirijst met kipragout
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept