Ragout van konijn

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175° (hete lucht).
  • 2 Versnijd het konijn, of laat de slager dat doen.
  • 3 Blancheer de spekblokjes enkele seconden in kokend water, giet af en dep droog.
  • 4 Bak de spekblokjes in hete solo, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Kruid de stukken konijn met pezo en bak ze aan in de vetstof van het spek.
  • 6 Bestrooi met 1 eetlepel bloem en laat 10 minuten garen in de warme oven.
  • 7 Bevochtig met de wijn en kippenbouillon, voeg er de tijm, laurier en het geplet teentje knoflook aan toe.
  • 8 Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten verder garen in de oven.
  • 9 Blancheer de uitjes enkele seconden in kokend water, laat ze uitlekken.1
  • 0 Bak ze in wat hete solo en kruid met pezo.1
  • 1 Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes, bak ze in hete solo gaar, voeg het gebakken spek toe..1
  • 2 Voeg zilveruitjes, champignons en spek toe aan het stoofpotje en laat een vijftal minuten samen sudderen zodat alle smaken goed versmolten zijn.1
  • 3 Dien op met gebakken aardappelen.

Ragout van konijn is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept