Zoek
Hindefilet met veenbessen
4
70 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 hindefilet van /- 600 GR
400 GR wortelen
400 GR aardappelen
15 GR boter
frituurolie
100 GR veenbessen voor de saus
20 GR suiker voor de saus
25 CL room voor de saus
2 EL kalfsfond voor de saus
Bereiding
1
Schil de wortels en snij ze in stukjes van 4CM. Laat ze 20 minuten koken in gezouten water. Giet af en leg opzij.
2
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1CM. Frituur de aardappelblokjes 5 Minuten op 160°C en leg opzij.
3
Warm de oven voor op 160°C.
4
Warm de veenbessen op met de suiker, voeg de kalfsfond en de room toe en kruid genereus met peper en zout. Laat 15 minuten sudderen.
5
Smelt het klontje boter in een pan en bak de hindefilet goudbruin. Kruid met peper en zout en zet 15 minuten in de oven.
6
Bak de aardappelen nog 2 minuten in de hete olie. Warm de compote op.
7
Snij de hindefilet voor, en serveer op de warme borden.
8
Giet er de saus over en schik er de groenten rond.
Hindefilet met veenbessen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met Mandarine Napoléon
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met vijgen, groene peper en knolselderpuree
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindefilet met peren en veenbessen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept