1 Snijd de parelhoen in stukken, of laat dit doen door de poelier, kruid met pezo en schroei de stukken parelhoen dicht in hete solo.
2 Pel de zilveruitjes en halveer ze. Haal het bittere hart uit de stronkjes witloof en snijd ze overlangs door. Doe het witloof en de uitjes bij de parelhoen. Kruid met pezo en stoof enkele minuten aan. Blus met de geuze. Breng aan de kook en laat 25 minuten rustig sudderen.
3 Schil intussen de pastinaken en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Kook de pastinaak gaar in gezouten kokend water. Giet de pastinaak af en doe ze in een keukenrobot. Doe er een flinke klont hoeveboter bij en mix tot een gladde puree.
4 Haal de parelhoen uit de saus en hou warm onder aluminiumfolie, laat de saus nog even inkoken.
5 Leg de parelhoen op zeer warme borden en nappeer met de ui - witloofsaus.
6 Snipper de peterselie en strooi over de parelhoen.
7 Serveer met de pastinaakpuree.
Stoofpotje van parelhoen en geuze is een recept van Solo Open Kitchen