Zoek
Everzwijnfilet met mosterdroomsaus en bosvruchten
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 Everzwijnfilets
1 dl droge witte wijn
1/2 borrel cognac
1 dl wildfond
1 dl room
2 el boter
1 el mosterd
1 el aalbessengelei
300 g bosvruchten (diepvries)
suiker
maïszetmeel
peper en zout
Bereiding
1
Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en kleur de everzwijnfilet goudbruin.
2
Bestrijk de stukken everzwijn met de mosterd en voeg 1 dl witte wijn en 1 dl wildfond toe.
3
Dek de pan af en laat 5 a 10 minuten garen. Het vlees moet nog lichtjes roze zijn.
4
Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
5
Giet de cognac bij het braadvocht en laat 1 a 2 minuten hevig inkoken.
6
Voeg de room toe en 1 el aalbessengelei, laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
7
Verwarm de bosvruchten op een zacht vuurtje en roer af en toe om.
8
Voeg naar smaak wat suiker toe en bind met een beetje maïszetmeel die gebroken is in een beetje koud water.
9
Snij het vlees in zeer dunne sneetjes en dien op met gebakken aardappeltjes, bosvruchten en een gestoofd stronkje witloof. 1
0
Eet smakelijk
Everzwijnfilet met mosterdroomsaus en bosvruchten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet Met Witloof In Ciney-sausje
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje
0 min
Bekijk recept
Everzwijnfilet met witloof in Ciney-sausje
0 min
Bekijk recept