Eendenborstfilet met rode portsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
  • 2 Eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm. In koekenpan 1 eetlepel boter
  • 3 verhitten. Filets op velkant ca.. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca..
  • 4 1 minuut dichtschroeien. Filets uit Nemen pan.
  • 5 Ongeveer 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien.
  • 6 Port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook BRENGEN.
  • 7 Port in ongeveer 2 minuten op Middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
  • 8 Eendenborstfilets ongeveer. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen.
  • 9 Uit Nemen pan en op plank leggen. Groene peper door saus roeren.1
  • 0 Pan van de hittebron Nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen. 1
  • 1 Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier borden verdelen. 1
  • 2 Saus erover schenken.

Eendenborstfilet met rode portsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept