eendenborstfilet in portosaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 snijd in het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes vierkanten.
  • 2 kruid de eendenborstfilets met de kippenkruiden ook goed in de sneden
  • 3 bak de filets in een hete pan eerst langs de velkant zonder vetstoffen
  • 4 doe er de halve klein gesneden ajuin bij en giet de proto erbij
  • 5 bak het vlees ook langs de andere kant, tot je gewenste cuisson hebt
  • 6 leg daarna het vlees op een plank en dek af met zilverpapier
  • 7 en werk de saus af
  • 8 giet het vet uit de pan door een zeef in een pot en neem de helft van het vet
  • 9 doe er een eetlepel bloem en droge kippenboullion bij en roer goed1
  • 0 giet het sap van de halve citroen en manadrijntjes erbij1
  • 1 en doe wat water erbij tot je de gewesnte dikte van de saus hebt1
  • 2 en voeg er een eetlepel wildboullion bij1
  • 3 laat zachtjes sudderen1
  • 4 snijd de radijsjes in stukjes ( niet te klein) en de augurkjes ook1
  • 5 doe dit bij in de saus1
  • 6 en dien alles warm op

eendenborstfilet in portosaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindemedaillon met portosaus
0 min
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met portosaus
0 min
Bekijk recept
Rosbief met portosaus en ganzenlever
0 min
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept